11 Προτεραιότητες για τη Νέα Σμύρνη - 11 Προτεραιότητες για τη Νέα Σμύρνη -

Η Νέα Σμύρνη χρειάζεται μια Νέα Δημοτική Αρχή που θα μπορεί να ενώσει, εμπνεύσει, διεκδικήσει και υλοποιήσει. Ο Δήμος μας χρειάζεται ένα νέο ήθος και ύφος εξουσίας. Μια νέα διοίκηση που θα λαμβάνει υπόψη τη γνώμη των πολιτών, θα αξιοποιεί τη γνώση και την εμπειρία δοκιμασμένων στελεχών, θα μπορεί να κινητοποιήσει τις νέες δημιουργικές δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας, πάνω από κόμματα και χρώματα, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που διαθέτει. Ένα άλλο μοντέλο λειτουργίας που θα απαντά στις ανάγκες όλων μας. Προτεραιότητά μας, να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο και να δώσουμε επιτέλους λύσεις, σε ζητήματα που επιβαρύνουν την καθημερινότητα όσων ζουν και επιχειρούν στην πόλη μας. Να προστατεύσουμε το προάστιό μας διατηρώντας τη φυσιογνωμία του αναλλοίωτη και διεκδικώντας αυτά που μας αξίζουν. Τώρα είναι η ώρα να αφήσουμε πίσω μας την εσωστρέφεια και να προβάλουμε προς τα έξω το προφίλ μιας δυναμικής πόλης που διεκδικεί αναβαθμισμένο ρόλο, σε μια Αττική που αλλάζει με έργα και παρεμβάσεις υπερ-τοπικής σημασίας. Με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση, με τη δική σας στήριξη και εμπιστοσύνη, πάμε τη Νέα Σμύρνη, μόνο Μπροστά

Δίνουμε αξία στην πόλη μας, αναβαθμίζοντας την αξία κάθε γειτονιάς. Προωθούμε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης που δίνει βάρος στην αυτόνομη λειτουργία κάθε γειτονιάς της Νέας Σμύρνης. Οι παρεμβάσεις του Δήμου πρέπει να διασφαλίζουν ότι κάθε γειτονιά διαθέτει τις απαραίτητες για μία βιώσιμη καθημερινότητα υποδομές (παιδείας, αναψυχής, κοινωνικής προστασίας) και παράλληλα να διευκολύνουν την προσβασιμότητα από τη μια γειτονιά στην άλλη, αλλά και προς το κέντρο.

Αποκαθιστούμε τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ Δήμου και πολιτών.Αναδεικνύουμε σε προτεραιότητα την ενίσχυση της διαφάνειας και της δημόσιας λογοδοσίας στην λειτουργία του Δήμου και των υπηρεσιών. Με αποτελεσματικούς μηχανισμούς εσωτερικού ελέγχου και αξιολόγησης.

Κάνουμε πράξη τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου και την προώθηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης σε όλο το εύρος των υπηρεσιών και λειτουργιών του Δήμου. Στόχος μας είναι να εξυπηρετούμε καλύτερα, γρηγορότερα, οικονομικότερα, χωρίς άσκοπες μετακινήσεις και ταλαιπωρία, τους συμπολίτες μας.

Επενδύουμε στην εξωστρέφεια.Επιδιώκουμε την ισχυρή εκπροσώπηση και παρουσία του Δήμου Νέας Σμύρνης στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, αναπτύσσοντας συνέργειες και συνεργασίες. Παράλληλα, διεκδικούμε δυναμικά ρόλο και λόγο για τον Δήμο μας στα μεγάλα υπερ- τοπικής σημασίας έργα και παρεμβάσεις που εκτελούνται στην ευρύτερη περιοχή.

Δημιουργούμε έναν «πράσινο» Δήμο. Δίνουμε προτεραιότητα στην ανακύκλωση. Ενισχύουμε τον εξοπλισμό της υπηρεσίας καθαριότητας, αξιοποιώντας εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα. «Βάζουμε στο παιχνίδι» τους δημότες και επαγγελματίες της πόλης, εφαρμόζοντας στοχευμένα προγράμματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. Δημιουργούμε Δημοτικό Παρατηρητήριο Ανακύκλωσης, όπου καταγράφουμε on line τις επιδόσεις μας.

Θέτουμε στο επίκεντρο της δημοτικής πολιτικής τη στήριξη των οικογενειών της πόλης μας.Αναβαθμίζουμε τις παιδικές χαρές. Ενισχύουμε τη λειτουργία των παιδικών σταθμών. Διεκδικούμε την επέκταση και στο Δήμο μας προγραμμάτων, όπως οι «νταντάδες της γειτονιάς». Αξιοποιούμε κοινωνικά προγράμματα για τη στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών.

Επενδύουμε στη γνώση της νέας γενιάς. Σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων, αναβαθμίζουμε με τεχνικές παρεμβάσεις και νέο εξοπλισμό τις υφιστάμενες σχολικές μονάδες. Διεκδικούμε χρηματοδότηση για τις σχολικές υποδομές.

Αναδεικνύουμε την αλληλεγγύη σε βασική αξία της δημοτικής μας πολιτικής, με τη λειτουργία ενός Δήμου που θα βρίσκεται διαρκώς δίπλα στον πολίτη. Υπόσχεσή μας είναι «κανένας μόνος».

Δίνουμε έμφαση στις άνετες και ασφαλείς μετακινήσεις πεζών και οχημάτων στα όρια του Δήμου.Με διεκδίκηση χρηματοδότησης για εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις και παρεμβάσεις που προάγουν την οδική ασφάλεια. Αναζήτηση κατάλληλων σημείων για τη δημιουργία χώρων στάθμευσης. Βελτίωση της λειτουργίας της πόλης με επαναλειτουργία και επαρκή στελέχωση της Δημοτικής Αστυνομίας. Βελτίωση της Δημοτικής Συγκοινωνίας.

Θέλουμε να ζούμε σε μια ασφαλή και όμορφη πόλη.Δίνουμε προτεραιότητα στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των δημόσιων κοινόχρηστων χώρων. Στην ενίσχυση του πρασίνου με νέες φυτεύσεις. Στην ενίσχυση του οδοφωτισμού με σύγχρονα φωτιστικά σώματα led στις γειτονιές όπου δεν έχουν τοποθετηθεί.

Αναδεικνύουμε την ξεχωριστή αθλητική και πολιτιστική ταυτότητά μας.Ξεπερνάμε τις αδυναμίες του χθες, με το ενδιαφέρον μας στραμμένο στην υλοποίηση εμβληματικών αθλητικών έργων, όπως το νέο βιοκλιματικό- πολυδύναμο αθλητικό κέντρο του Δήμου. Αναβαθμίζουμε τους αθλητικούς χώρους και τις πολιτιστικές υποδομές. Στηρίζουμε τη λειτουργία των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων μας. Εμπλουτίζουμε τα πολιτιστικά δρώμενα με σεβασμό στα χρήματα των δημοτών μας.

Πες μας τι προτείνεις για να πάμε τη Νέα Σμύρνη μπροστά!