Πρόγραμμα Τοπικής Διακυβέρνησης 2024-2028
Αγαπητοί συμπολίτες, Στις σελίδες που ακολουθούν συνοψίζεται το σχέδιό μας για να κάνουμε τη Νέα Σμύρνη την πόλη που ονειρευόμαστε. Μια πόλη με αξία, με μια Δημοτική Αρχή που θα υλοποιεί πολιτική με αξίες. Η Νέα Σμύρνη χρειάζεται να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Το ξεκίνημα προϋποθέτει ένα νέο ήθος και ύφος εξουσίας, από μια νέα Διοίκηση που θα δρομολογήσει, από την πρώτη ημέρα της θητείας της, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο έργων και παρεμβάσεων με προστιθέμενη αξία για την πόλη και τη ζωή μας. Στόχος μας «καμία ημέρα χαμένη». Η Νέα Σμύρνη του αύριο χρειάζεται ένα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο σχέδιο που θα προδιαγράφει τον τρόπο για να κάνουμε πράξη τις προτεραιότητες που έχουμε θέσει. Το πρόγραμμα που κρατάτε στα χέρια σας είναι ο «οδικός χάρτης» που θα ακολουθήσουμε για να αναβαθμίσουμε την πόλη μας με επίκεντρο τις γειτονιές, να πετύχουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου, να υιοθετήσουμε τις αρχές της κυκλικής και πράσινης οικονομίας στην καθημερινότητά μας, να κάνουμε τη ζωή και τις μετακινήσεις μας στα όρια της Νέας Σμύρνης πιο άνετες και πιο ασφαλείς. Είναι η πυξίδα για να αναδείξουμε την ξεχωριστή αθλητική και πολιτιστική ταυτότητα της πόλης μας, για να προβάλουμε την κοινωνική πολιτική σε προτεραιότητα μιας νέας δημοτικής πολιτικής, για να στηρίξουμε τις οικογένειες και τη νέα γενιά. Ζητώ την ψήφο σας στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου κοιτάζοντας «μπροστά» με αυτοπεποίθηση και μιλώντας για το «αύριο», με τεκμήριο αξιοπιστίας το «πριν», δηλαδή τη θητεία μου στο Δήμο Νέας Σμύρνης (2006-2019) και τα πεπραγμένα μου ως Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Αθηνών (2019- 2023). Δήμητρα ΝάνουΥποψήφια Δήμαρχος Νέας Σμύρνης
Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.
Οι 12+1 άξονες του σχεδίου μας για να ζούμε σε μια πόλη με αξία
Η «αυτόνομη γειτονιά» κυριαρχεί στο δικό μας μοντέλο ανάπτυξης της πόλης. Το σχέδιό μας προωθεί:
– Tη λειτουργία εντός της επόμενης 5ετίας σε κάθε γειτονιά της Νέας Σμύρνης των απαραίτητων για μία βιώσιμη καθημερινότητα υποδομών (εκπαίδευσης, κοινωνικής προστασίας, πράσινου και αναψυχής, εξυπηρέτησης του πολίτη). Διασφαλίζουμε ότι οι υποδομές αυτές θα είναι προσβάσιμες σε όλους.
– Τη συγκρότηση κλιμακίων άμεσης επέμβασης που θα παρεμβαίνουν γρήγορα για την αντιμετώπιση ζητημάτων που «ταλαιπωρούν» την καθημερινότητα (αποκατάσταση οδοστρώματος, αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων κλπ.).
– Την πιστοποίηση και αναβάθμιση των υφιστάμενων παιδικών χαρών, καθώς και τον προγραμματισμό για τη δημιουργία νέων. Παιδικές χαρές, πάρκα και χώροι πρασίνου αποτελούν σημεία συνάντησης και αναφοράς για κάθε γειτονιά.
– Την αναδιοργάνωση και ενίσχυση των δρομολογίων της δημοτικής συγκοινωνίας.
– Τη σύνδεση της δημοτικής συγκοινωνίας με το σύστημα δημόσιων μεταφορών που διέρχεται την πόλη μας (με στόχο και την καλύτερη διασύνδεση της τοπικής αγοράς π.χ. με τον άξονα της Λεωφ. Συγγρού, το Κέντρο Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος», τον Φαληρικό Όρμο).
– Την αξιοποίηση κάθε ελεύθερου και αναξιοποίητου χώρου σε κάθε γειτονιά, προκειμένου να δοθεί προς χρήση στον πολίτη.
Η κλιματική κρίση και η αναγκαιότητα λειτουργίας του Δήμου με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον απαιτούν άμεσες, στοχευμένες πρωτοβουλίες για τη διαμόρφωση μίας σύγχρονης, πράσινης και ανθεκτικής πόλης. Σχεδιάζουμε:
– Την άμεση αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης, βάσει μελετών που θα λαμβάνουν υπόψη τα σημερινά δεδομένα, εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση για την εκτέλεση των απαραίτητων έργων.
– Την αναβάθμιση της πολιτικής προστασίας του Δήμου, με έμφαση στις νέες αυξημένες απαιτήσεις, και με αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων (Πρόγραμμα Αιγίς) για την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού. Συνδυαστικά προωθούμε την εκπαίδευση προσωπικού και πολιτών, όπως και την ενίσχυση του εθελοντισμού.
– Την εκπόνηση και εφαρμογή ολοκληρωμένου σχεδίου για την αναζωογόνηση, φροντίδα και καθαριότητα των χώρων αστικού πρασίνου.
– Την κατάρτιση προγράμματος νέων φυτεύσεων για περισσότερο πράσινο σε κάθε γειτονιά.
– Την υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης για το στόλο των οχημάτων που χρησιμοποιούνται από τις υπηρεσίες του Δήμου, με στόχο τη μείωση του κόστους λειτουργίας, αλλά και τη σημαντική μείωση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος και του θορύβου.
– Τη λειτουργία σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.
– Την ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων και δημοτικών κτιρίων, με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, την εξοικονόμηση πόρων και τη μείωση εκπομπών ρύπων, μέσα από τη διεκδίκηση εθνικών και ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων (ΗΛΕΚΤΡΑ, «Αντώνης Τρίτσης», ΕΣΠΑ κλπ.).
– Την προώθηση της χρήσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και τη διερεύνηση της δυνατότητας συμμετοχής του Δήμου σε ενεργειακές κοινότητες.
– Την αντικατάσταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού της πόλης, με νέα φωτιστικά σώματα χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, στα σημεία όπου δεν έχουν τοποθετηθεί.
Θέλουμε να ζούμε και να δημιουργούμε σε μια οργανωμένη, λειτουργική, φιλόξενη, ανθρώπινη πόλη, στην οποία θα αισθανόμαστε ασφαλείς. Εστιάζουμε:
– Στην επαναλειτουργία και την επαρκή στελέχωση της δημοτικής αστυνομίας.
– Στην ενίσχυση του φωτισμού σε κάθε γειτονιά.
– Στην πιστοποίηση με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας των παιδικών χαρών και του εξοπλισμού στους χώρους αθλοπαιδιών.
– Στον έλεγχο της στατικής επάρκειας σχολείων και δημοτικών ακινήτων.
– Στην αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας, δίνοντας έμφαση στην πρόσβαση σε σχολικές υποδομές, σε διαβάσεις πεζών, στην οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση («έξυπνες» διαβάσεις, «έξυπνα» φανάρια).
– Στη φύλαξη δημοτικών υποδομών-κτιρίων.
Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δήμου και η προώθηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης σε όλο το εύρος των δημοτικών υπηρεσιών περιλαμβάνουν:
– Σχεδιασμό και υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διοίκησης του Δήμου.
– Αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, καταγραφή αναγκών, διαβούλευση με τους πολίτες με στόχο τη χάραξη μιας ενιαίας δημοτικής Ψηφιακής Στρατηγικής.
– Ανάπτυξη εφαρμογών «έξυπνης πόλης» (Smart City) για την επικοινωνία των πολιτών με το Δήμο και τη διαβίβαση σε πραγματικό χρόνο της πληροφορίας στις υπηρεσίες για ζητήματα που χρήζουν παρέμβασης.
– Αναβάθμιση των ΚΕΠ, ώστε να καταστούν φυσικό σημείο επαφής με το Δήμο.
– Ψηφιοποίηση των φυσικών αρχείων των υπηρεσιών με παράλληλη χρήση τεχνολογίας βάσεων δεδομένων.
– Ηλεκτρονική εφαρμογή για τον εντοπισμό διαθέσιμης θέσης στάθμευσης.
Μια πόλη με αξία πρέπει να είναι καθαρή, 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο. Ο σχεδιασμός μας περιλαμβάνει:
– Την υιοθέτηση των αρχών της κυκλικής οικονομίας (ανακύκλωση, επανάχρηση, μείωση παραγωγής στερεών αποβλήτων, αξιοποίηση βιοαποβλήτων). Σύμμαχός μας ο πολίτης.
– Την αξιοποίηση με διαφάνεια και λογοδοσία των χρημάτων που πληρώνουν κάτοικοι και επαγγελματίες με τη μορφή ανταποδοτικών τελών. Δίνουμε βάρος στην τιμολόγηση με βάση τη θεσμοτημένη αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει».
– Την ενίσχυση με νέα μέσα και εξοπλισμό της υπηρεσίας καθαριότητας (οχήματα, κάδοι κάθε τύπου, ειδικά οχήματα και σάρωθρα) αξιοποιώντας, πέρα από τα ανταποδοτικά τέλη, κάθε πηγή χρηματοδότησης (Περιφέρεια Αττικής – ΕΔΣΝΑ, πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ευρωπαϊκά προγράμματα κλπ.).
– Tην αναδιάταξη της υπηρεσίας καθαριότητας, με βάση το νέο μοντέλο και τα σύγχρονα μέσα λειτουργίας αυτής, σε συνεργασία πάντοτε με το ανθρώπινο δυναμικό, προκειμένου να κρατήσουμε την πόλη μας καθαρή, όμορφη, φιλόξενη, βιώσιμη.
– Την επικαιροποίηση του κανονισμού καθαριότητας του Δήμου και τη λήψη των απαραίτητων μέτρων για την εφαρμογή του.
– Τη σύσταση Διεύθυνσης Ανακύκλωσης (στο πλαίσιο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, δεδομένου ότι η ανακύκλωση σήμερα εντάσσεται στην αποκομιδή), με στόχο το συντονισμό όλων των δράσεων ανακύκλωσης.
– Τη σύσταση και λειτουργία εξειδικευμένου Help Desk για την παροχή συμβουλών και οδηγιών στον πολίτη.
– Τη διαχείριση του στόλου οχημάτων του Δήμου με χρήση νέων τεχνολογιών.
– Τη δραστική αναβάθμιση της ανακύκλωσης σε όλα τα επίπεδα (συσκευασίες, ανακυκλώσιμα, ειδικά ρεύματα), τομέας στον οποίο σήμερα ο Δήμος Νέας Σμύρνης υστερεί δραματικά συγκριτικά με άλλους Δήμους της Αττικής.
– Την προώθηση της χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων (σύστημα καφέ κάδου).
– Τη χωροθέτηση και λειτουργία πράσινων γωνιών ανακύκλωσης σε κάθε γειτονιά, με βάση την επικαιροποίηση του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων.
– Την πιλοτική εφαρμογή συστήματος συλλογής Πόρτα – Πόρτα σε επιλεγμένες περιοχές (με στόχο τη σταδιακή επέκτασή του σε όλο το Δήμο). Αυτό, εφόσον καταστεί αποτελεσματικό, μπορεί να οδηγήσει σε απομάκρυνση των αντιαισθητικών κάδων που αποτελούν εστίες ρύπανσης, ελευθερώνοντας παράλληλα δημόσιο χώρο, βελτιώνοντας την οργάνωση και λειτουργία της πόλης, προστατεύοντας το περιβάλλον.
– Την καθιέρωση συστήματος κινήτρων για χώρους εστίασης και καφέ με σκοπό την αύξηση της ανακύκλωσης βιοαποβλήτων.
– Την υλοποίηση εκστρατειών ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης για πολίτες και επιχειρήσεις.
– Την καθιέρωση σχολικού πρωταθλήματος ανακύκλωσης στα σχολεία της Νέας Σμύρνης.
– Την προώθηση της επαναχρησιμοποίησης με πράσινες γωνιές συλλογής και επαναπόδοσης υλικών στον πολίτη, σε επιλεγμένα δημόσια κτίρια και οχήματα (παράλληλα καθιέρωση εκδηλώσεων και μαθημάτων δημιουργικής επαναχρησιμοποίησης).
– Τη λειτουργία Δημοτικού Παρατηρητηρίου Ανακύκλωσης, μέσω του οποίου θα έχουν τη δυνατότητα οι πολίτες να παρακολουθούν και να αξιολογούν τις επιδόσεις μας στον τομέα αυτό.
Η νέα γενιά της πόλης μας αποτελεί προτεραιότητα για εμάς. Θέλουμε ο Δήμος Νέας Σμύρνης να είναι δίπλα στα παιδιά, από την ώρα που γεννιούνται μέχρι να ανοίξουν τα φτερά τους, δημιουργώντας ευκαιρίες για μόρφωση και επαγγελματική προοπτική. Στοχεύουμε:
– Στην αναβάθμιση, αποκατάσταση, συντήρηση των σχολικών μονάδων με τεχνικές παρεμβάσεις και νέο εξοπλισμό, όπως και αναζήτηση ακινήτων για τη δημιουργία νέων.
– Στην αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό παιδικών – βρεφονηπιακών σταθμών. Εκπόνηση μελέτης για δημιουργία νέων.
– Στον έλεγχο στατικής επάρκειας σχολείων και δημοτικών ακινήτων.
– Στην ενίσχυση των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.
– Στη θεσμική συνέργεια μεταξύ Δήμου και νέων της πόλης.
– Στη διασύνδεση των αναγκών της τοπικής οικονομίας με τα προγράμματα σπουδών και κατάρτισης με στόχο την επαγγελματική προοπτική των νέων της πόλης μας σε μία διαρκώς μεταβαλλόμενη αγορά εργασίας.
– Σε προγράμματα κατάρτισης και επιμόρφωσης πάνω στις ψηφιακές δεξιότητες.
– Στην ουσιαστική λειτουργία «Δημοτικού Πανεπιστημίου» με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ακαδημαϊκής κοινότητας, της αγοράς και της κοινωνίας των πολιτών.
Σε μια πόλη με αξία κάνουμε ό,τι χρειάζεται για όποιον μας χρειάζεται. Σχεδιάζουμε:
– Επέκταση και ενίσχυση των υφιστάμενων δομών καταπολέμησης της φτώχειας, με επιπλέον προσωπικό σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας.
– Δημιουργία παρατηρητηρίου κοινωνικής ένταξης.
– Ενίσχυση και περαιτέρω αξιοποίηση της λειτουργίας του ΚΕΠ Υγείας.
– Διατήρηση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».
– Εργονομικές διευθετήσεις σε κοινοχρήστους χώρους και πεζοδρόμια με στόχο την προσβασιμότητα παντού. Βελτίωση προσβασιμότητας σε δομές του Δήμου.
– Υποστήριξη της μακροχρόνιας φροντίδας ηλικιωμένων και υλοποίηση δράσεων για την ενεργό γήρανση.
– Διερεύνηση αξιοποίησης χώρου για τη λειτουργία Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ).
– Διεκδίκηση συμμετοχής του Δήμου μας στο Πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» του Υπουργείου Εργασίας.
– Ένταξη του Δήμου στον Ευρωπαϊκό Συμβουλευτικό Κόμβο Ενεργειακής Φτώχειας για την καταγραφή των δικαιούχων και την υλοποίηση εξατομικευμένων δράσεων υποστήριξης (Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης, πρόγραμμα REPowerEU, ΕΛΛΑΔΑ 2.0).
– Δημιουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ).
– Δίκτυο αυτόματων απινιδωτών σε δημόσιους χώρους µε παράλληλη εκπαίδευση εθελοντών.
– Συνέργειες με εθελοντικές ομάδες για ζητήματα κοινωνικής φροντίδας, προστασίας και αλληλεγγύης.
Η Νέα Σμύρνη είναι η ιστορία της, ο πολιτισμός, η ιδιαίτερη αθλητική της παράδοση. Μια δημοτική πολιτική με αξίες θέτει στο επίκεντρο την ευθύνη έναντι αυτής της παρακαταθήκης.
– Αναβαθμίζουμε αθλητικούς χώρους και πολιτιστικές υποδομές, εκσυγχρονίζουμε τον εξοπλισμό τους.
– Συνδράμουμε στην αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων. Τηρούμε τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής.
– Επιταχύνουμε τις εργασίες για την ολοκλήρωση του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του δημοτικού κολυμβητηρίου.
– Επιταχύνουμε τις εργασίες για την επισκευή και αναβάθμιση του δημοτικού σταδίου ποδοσφαίρου.
– Παράγουμε πολιτισμό μέσα από τα σχολεία, καλλιεργώντας θεσμικές συνέργειες με φορείς πολιτισμού, επιστημονικά ιδρύματα, μουσεία (Μουσείο Ακροπόλεως, Κέντρο Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος», Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Ευγενίδειο κλπ.).
– Στηρίζουμε τη λειτουργία των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων μας και εμβαθύνουμε τη συνεργασία με τον Δήμο, ενώ παράλληλα σχεδιάζουμε θεματικές διοργανώσεις.
– Εμπλουτίζουμε τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, «αγκαλιάζοντας» τις ανάγκες κάθε πολίτη, με σεβασμό στα χρήματα των δημοτών μας.
Μία πόλη με αξία ευνοεί τις επιχειρηματικές ευκαιρίες σε τοπικό επίπεδο, συνεισφέροντας στην οικονομία, την απασχόληση και την εξωστρέφεια. Σχεδιάζουμε:
– Την εφαρμογή ολοκληρωμένου προγράμματος ανάδειξης της ταυτότητας της πόλης (city branding).
– Τη δημιουργία παρατηρητηρίου επιχειρηματικότητας.
– Την αξιοποίηση, μέσω του ΕΣΠΑ, εργαλείων ψηφιακής αναβάθμισης επιχειρήσεων/αναβάθμισης δεξιοτήτων εργαζομένων και απορρόφηση χρηματοδοτικών πόρων για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και απασχόλησης.
– Την υποστήριξη των επαγγελματιών της πόλης, των νεοφυών επιχειρήσεων, των παραδοσιακών μικροτεχνιτών.
– Τη διάχυση φιλικής προς τον πολίτη και τον επαγγελματία (και όχι γραφειοκρατικής) διοικητικής κουλτούρας, με στόχο την παροχή περισσότερων και πιο ποιοτικών υπηρεσιών με χαμηλότερο κόστος.
– Τη διοργάνωση δράσεων διασύνδεσης της φοιτητικής/σπουδαστικής κοινότητας με την αγορά εργασίας.
– Τη γνωριμία των μαθητών της πόλης μας με την επιχειρηματικότητα.
Μια πόλη με αξία φροντίζει και αγαπά τα αδέσποτα ζώα και τα ζώα συντροφιάς. Υπερασπίζεται εμπράκτως τα δικαιώματά τους με στόχο την υγεία και ευζωία τους. Το πρόγραμμά μας προβλέπει:
– Ολοκληρωμένη κτηνιατρική μέριμνα και εφαρμογή προγράμματος για την προστασία και περίθαλψη των αδέσποτων ζώων συντροφιάς (σήμανση, εμβολιασμός, στείρωση, περίθαλψη).
– Μόνιμα δροσερά σημεία (ποτίστρες και ταΐστρες) στις γειτονιές.
– Διεκδίκηση χρηματοδότησης για την ανάπτυξη κουλτούρας δημοτικής πολιτικής φιλοζωίας.
– Εκστρατεία ενημέρωσης για την ενίσχυση του προγράμματος υιοθεσίας του Δήμου.
– Διαδημοτική συνεργασία για καταφύγιο ζώων και κέντρο προσωρινής φιλοξενίας αδέσποτων ζώων μέχρι την υιοθεσία τους.
– Καταμέτρηση, χαρτογράφηση και στήριξη των γατοαποικιών εντός των ορίων δικαιοδοσίας του Δήμου.
– Δημιουργία μητρώου εθελοντών και υποστήριξη της πολύτιμης προσφοράς τους.
Θέλουμε έναν Δήμο δημοκρατικό, ανοιχτό στον πολίτη που θα λειτουργεί με γνώμονα τη διαφάνεια και τη λογοδοσία. Επενδύουμε σε μια νέα κουλτούρα στη σχέση δήμου – πολίτη. Οι προτεραιότητές μας περιλαμβάνουν:
– Τη δημιουργία Παρατηρητηρίου Έργων και Παρεμβάσεων (μέριμνα για την επιτάχυνση ωρίμανσης έργων, την αύξηση απορρόφησης κονδυλίων, την άμεση παρακολούθηση της προόδου εκτέλεσης των έργων, την έγκαιρη και αποτελεσματική παρέμβαση όπου χρειάζεται).
– Τη σύσταση δομής στρατηγικού σχεδιασμού για το συντονισμό των υπηρεσιών.
– Την επικαιροποίηση και ανάπτυξη του Συστήματος Εσωτερικού Ελέγχου.
– Την ορθή διαχείριση και αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας. Παράλληλα, υιοθέτηση των βασικών αρχών του asset management (κτίρια, εξοπλισμός, αναλώσιμα, καύσιμα, αποθήκες) με σκοπό τη μείωση του κόστους.
– Τη θέσπιση της «Ώρας του Δημάρχου» για την άμεση επαφή του πολίτη με τη Δημοτική Αρχή.
Δήμου προχωράμε σε έργα που αναβαθμίζουν την οργάνωση και λειτουργία της πόλης, με σεβασμό στο περιβάλλον. Ο σχεδιασμός μας περιλαμβάνει:
– Αποκατάσταση πεζοδρομίων.
– Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του Άλσους Νέας Σμύρνης («έξυπνος» έλεγχος δικτύων άρδευσης, προστασία πανίδας και χλωρίδας κλπ.).
– Αναβάθαμιση και ανάπλαση των πλατειών της πόλης μας και εκσυγχρονισμός αστικού εξοπλισμού.
– Αποπεράτωση του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου της οδού Αρτάκης (Βιοκλιματικό – Πολυδύναμο Αθλητικό Κέντρο Δήμου Νέας Σμύρνης). Σχεδιάζουμε παράλληλα την ανάπλασητης οδού Αρτάκης.
– Bελτίωση και ανακατασκευή του υπερτοπικού άξονα Αιγαίου (που αποτελεί επέκταση του φυσικού αντικειμένου της εν εξελίξει ΟΧΕ «Βελτίωση και αποκατάσταση υπερτοπικού άξονα οδών Αιγαίου – Κράτητος).
– Νέο Δημαρχείο σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου (αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για εκπόνηση μελετών και διεκδίκηση χρηματοδότησης από εθνικά ή ευρωπαϊκά προγράμματα).
– Επικαιροποίηση μελετών για την ανάπλαση των οδών Πλαστήρα και Αγίου Πολυκάρπου.
– Επικαιροποίηση μελετών για το ιδιόκτητο ακίνητο Νικ. Πλαστήρα και Φιλαδελφείας (πρώην “Ακροβάτισσα”) και τον πρώην κινηματογράφο «Άτταλος» (δημιουργία χώρου πολιτισμού νέου τύπου χαμηλής όχλησης).
– Αναβάθμιση πλατείας Ολυμπίου (εκπόνηση ολοκληρωμένης μελέτης για υπόγειο χώρο στάθμευσης και δημιουργία βιώσιμου πάρκου αναψυχής).
– Αναβάθμιση δημοτικού κοιμητηρίου με αντικατάσταση υφιστάμενων οστεοφυλακίων, κατασκευή νέων και εφαρμογή συστήματος ψηφιακής καταγραφής δεδομένων.
Προτεραιότητά μας η υλοποίηση μιας νέας δημοτικής πολιτικής που θα επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου μας, με άξονες:
– Τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων, την ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής των υπηρεσιών.
– Την απαρέγκλιτη και χωρίς εκπτώσεις εφαρμογή των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας. Με την ασφάλεια των εργαζομένων μας «δεν παίζουμε».
– Την υλοποίηση ενός αποτελεσματικού συστήματος προγραμματισμού και ορθολογικής διαχείρισης των ανθρώπινων πόρων, προκειμένου να στελεχώνονται και να λειτουργούν εύρυθμα οι υπηρεσίες μας.
– Την υιοθέτηση ενός αντικειμενικού συστήματος αξιολόγησης των υπηρεσιών του Δήμου, με αντίστοιχη επιβράβευση των εργαζομένων που τις στελεχώνουν.
– Την κατάρτιση σύγχρονου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας.
– Την εκπαίδευση και την εξειδικευμένη κατάρτιση του προσωπικού μέσω προγραμμάτων του ΕΚΔΔΑ.