Σας καλωσορίζω και εγώ από την πλευρά μου και σας ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε θετικά στο κάλεσμά μας.

1. Θα ξεκινήσω με μια συνοπτική προσωπική εκτίμηση-αξιολόγηση της επικαιρότητας.1

Διάγουμε μία περίοδο που η παραπολιτική έχει υποκαταστήσει την πολιτική ατζέντα, που τα πραγματικά γεγονότα παρουσιάζονται διογκωμένα με υπερβολές και φημολογίες. Πιστεύω ότι αυτό το «νοσηρό» κλίμα, έτσι όπως προβάλλεται τουλάχιστον, δεν είναι αντιπροσωπευτικό της Ελλάδας ούτε της Κυβέρνησης.

Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε, ο καθένας ατομικά αλλά και όλοι μαζί δρώντας συλλογικά, είναι να συνεχίσουμε να προασπιζόμαστε τις αξίες και τα ιδανικά μας και να συμμαχούμε γι’ αυτά. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία των θεσμών και την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στην πολιτική και τους πολιτικούς.

2. Όσον αφορά στα του Δήμου μας, η Νέα Σμύρνη είναι ένας μεγάλος Δήμος με σύνθετα προβλήματα που χρειάζονται λειτουργικές λύσεις.

Είμαστε μία αρραγής, μία συμπαγής ομάδα. Αγωνιζόμαστε για μία βιώσιμη πόλη και προσπαθούμε να εξασφαλίζουμε τις προϋποθέσεις για έναν ποιοτικότερο τρόπο ζωής. Καταθέτουμε τις προτάσεις και τις ιδέες μας είτε στα πλαίσια των Δημοτικών Συμβουλίων είτε στα πλαίσια των συνεδριάσεων των ν.π.δ.δ. στα οποία έχει εκλεγεί ο καθένας εξ ημών. Πέραν τούτων, υποστηρίζουμε δράσεις και πρωτοβουλίες της συμπολίτευσης, εφόσον κρίνουμε ότι προάγουν το κοινό καλό. Απαιτούμε όμως διαφάνεια στις διαδικασίες και την τήρηση της νομιμότητας.

Για να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια και να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την πόλη μας, είναι απαραίτητη και η δική σας συμβολή. Η δική σας γνώμη είναι για εμάς πολύτιμη τόσο για την παρουσία μας στα Δημοτικά Συμβούλια, όσο και για τις πρωτοβουλίες που προτιθέμεθα να αναλάβουμε σύντομα ως συνδυασμός σε διάφορους τομείς δράσης.

3. Θα κλείσω με μία προτροπή για το 2008.

Επειδή είναι ακόμη νωπές οι μνήμες από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού.
Επειδή εκδηλώνεται σε παγκόσμια κλίμακα μία υπεραυξημένη ευαισθησία για το περιβάλλον και τις κλιματικές αλλαγές.

ΜΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΩ ΟΛΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ

Να αλλάξουμε συνήθειες, να αλλάξουμε νοοτροπία, να αλλάξουμε συμπεριφορές.
Είναι ευθύνη όλων μας να προστατεύσουμε το φυσικό περιβάλλον.
Είναι ευθύνη όλων μας να παραδώσουμε ένα περιβάλλον «βιώσιμο» στις επόμενες γενιές.