Με σύνθημα «The imaginExtreme Barcelona», η Βαρκελώνη υποδέχεται στο Parc del Forum το διήμερο φεστιβάλ αθλημάτων δράσης και αστικού τρόπου ζωής, συνδυάζοντας αρμονικά τη γοητεία της πόλης με …γερές δόσεις αδρεναλίνης.

Το καλεντάρι περιλαμβάνει αγώνες στα πέντε πιο extreme αθλήματα πόλης ήτοι skateboard, BMX, Inline, Longboard και Scooter. Οι αγώνες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: την κατηγορία «PRO» (επαγγελματίες αθλητές διεθνούς ακτινοβολίας) και την αντίστοιχη «OPEN» (δηλαδή τους αναβάτες …με μεράκι).

Για όσους καταφέρουν να αντισταθούν στην μαγεία της πίστας, το open air φεστιβάλ επιφυλάσσει εκπλήξεις με street χορούς και συναρπαστικά θεάματα γύρω από τα extreme sports, υπό τους ήχους street μουσικής. Τα παιδιά φυσικά κατέχουν την μερίδα του λέοντος σε αυτή την γιορτή του εξειδικευμένου αθλητισμού, σε έναν χώρο ειδικά διαμορφωμένο για παιχνίδια και δραστηριότητες αφιερωμένες στους μελλοντικούς πρωταγωνιστές των extreme sports.

Παράδειγμα προς μίμηση και άξια ειδικής μνείας είναι η διασύνδεση αυτού του μοναδικού αθλητικού γεγονότος με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “The school makes sport in the city” που τρέχει η δημοτική αρχή της Βαρκελώνης. Το πρόγραμμα έχει στόχο να εμπνεύσει πάνω από 30.000 παιδιά να μυηθούν σε διάφορα είδη αθλητισμού εντός του αστικού περιβάλλοντος. Τα παιδιά έχοντας εμβαθύνει από πριν στις λεπτομέρειες των αθλημάτων δράσης, μπορούν να επιλέξουν τη συνέχιση της εκπαίδευσης και εξέλιξής τους σε όλους τους υπαίθριους χώρους άσκησης, στο πλαίσιο του «The imaginExtreme Barcelona», και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους βιώνοντας μοναδικές στιγμές και συναρπαστικές εμπειρίες με συμμαθητές και φίλους.

Η πρωτεύουσα της Καταλονίας μας προκαλεί να γνωρίσουμε την πόλη μέσα και από τα outdoor αθλήματα, ανεβάζοντας τον πήχη του ενθουσιασμού και της ψυχαγωγίας!

http://www.imaginextremebarcelona.com/en/