Μπορεί τα flashes της δημοσιότητας να συγκεντρώνονται στον πολιτισμό, αλλά θεωρώ τουλάχιστον ατυχή την απομείωση ή την απόπειρα απομείωσης, εκ μέρους του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του έργου και της συμβολής των λοιπών συμβούλων. Αναφέρω ως παράδειγμα, μεταξύ άλλων, τον αθλητισμό τις δράσεις του οποίου υποστήριζα με θέρμη και ζωηράδα και επί της δικής του Διοικήσεως.

Όσον αφορά στο ν.π.δ.δ. «Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Νέας Σμύρνης», του οποίου είμαι Αντιπρόεδρος, καταθέτω ότι η έλλειψη προσωπικού είναι ουσιώδες πρόβλημα. Ήδη λήγουν οι συμβάσεις των 5 κοινωνικών λειτουργών που απασχολούνται στα ΚΑΠΗ, ενώ υπάρχει αβεβαιότητα ως προς την έγκριση της πρόσληψης 5 νηπιαγωγών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Η παράμετρος αυτή επηρεάζει εκ των πραγμάτων τον εμπλουτισμό των δράσεων του ν.π.δ.δ.

Περαιτέρω, εκείνο που με προβληματίζει και προτίθεμαι να το θίξω στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ν.π.δ.δ. είναι ο προσανατολισμός των ΚΑΠΗ. Κατά τη γνώμη μου, έχει ξεφύγει από τον καταστατικό σκοπό.

1) Πρωταρχικό μέλημα των ΚΑΠΗ δεν μπορεί να είναι τα ξενοδοχεία πέντε αστέρων με πισίνα. Πρέπει να προσδώσουμε ποιοτική, αναβαθμισμένη διάσταση στη δράση και λειτουργία του, ώστε να αποκτήσει νεύρο, ζωηρότητα και διαφορετικότητα. Εκεί θεωρώ ότι βρίσκεται το «κλειδί».

2) Έχω ήδη προτείνει στη Διευθύντρια του ν.π.δ.δ. να ελέγξω, προσωπικά, αν μπορεί να γίνει εγγραφή των μελών μας στο «Μέγαρο Μουσικής», το «Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης», το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» ώστε να ενταχθούν σε εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης ή δράσεις ψυχαγωγικές.

Ομοίως, έχω ήδη συζητήσει με τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού αν μπορούν τα μέλη των ΚΑΠΗ να ενταχθούν στα μαθήματα φωτογραφίας, ζωγραφικής, αργυροχρυσοχοϊας και χορών που πραγματοποιεί ο Πολιτιστικός Οργανισμός για τους δημότες.

Έτσι θα είμαι συνεπής και με την πρόταση που είχα καταθέσει στη συζήτηση επί του προϋπολογισμού του ν.π.δ.δ. ότι πρέπει να δώσουμε έμφαση στη διάδραση μεταξύ των υπαρχουσών δομών του Δήμου.