Εμπειρία ζωής για όλους εσάς που ταξιδέψατε την Ελληνική σημαία στο Ρίο, δηλωτική της συμμετοχής στην ολυμπιακή μας ομάδα. Βιώματα που σφράγισαν τη ζωή σας και θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς για την μετέπειτα πορεία σας στο υψηλό επίπεδο του πρωταθλητισμού.

Σεβασμός, συγκίνηση και υπερηφάνεια για όλους εμάς που, καρφωμένοι στους δέκτες, συντροφεύσαμε τις προσπάθειές σας.

Ανεξαρτήτως σειράς κατάταξης και διάκρισης, όλοι ακολουθήσατε καθημερινά κοπιαστικό προπονητικό πρόγραμμα για να εκπροσωπήσετε επάξια την πατρίδα μας. Δώσατε τον προσωπικό σας αγώνα διαθέτοντας πενιχρά μέσα και κάνοντας χρήση ελλειμματικών υποδομών. Δώσατε το είναι σας αψηφώντας ηχηρούς ανταγωνιστές. Παλέψατε με λεβεντιά, ήθος και αξιοπρέπεια μέχρι τον τερματισμό.

ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως ριζώσατε στη συλλογική μας μνήμη. ΟΛΟΙ αξίζετε μετάλλιο για τη συμμετοχή σας στο Ρίο και την αφύπνιση στην οποία γενναιόδωρα μας οδηγήσατε. ΟΛΟΙ το δικαιούστε!

Ευχαριστώ που αναδείξατε το γλυκό πρόσωπο της Ελλάδας που, παρότι πληγωμένη, ξέρει να αγωνίζεται και να αναμετράται με τον (χειρότερο) εαυτό της για να κατακτήσει τη θέση που της αξίζει. Ακόμη κι όταν οι συνθήκες δεν ευνοούν ή οι περιστάσεις και τα πρόσωπα δεν την βοηθούν…