Δημιουργία, Αποτελεσματικότητα, Κοινωνικό Πρόσωπο είναι το στοίχημα της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης. Αυτό επιβάλλεται να βρίσκεται στο επίκεντρο της προεκλογικής ατζέντας, η οποία δέον να «ξεδιπλωθεί» μέχρι τις εκλογές του Μαΐου με όρους πολιτικής και προσωπικής ευπρέπειας, αθόρυβα, με συναίσθηση του μέτρου.

Η καλλιέργεια διχαστικού κλίματος δεν ωφελεί τον πολίτη που φέρει τελικά και την ευθύνη της κρίσης για την ποιότητα του παρόντος και του μέλλοντος της πόλης μας. Ο στόχος, άλλωστε, είναι κοινός για όλους: Να αποδείξει η Τοπική Αυτοδιοίκηση ότι μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα με λιγότερα χρήματα σε πλαίσιο διαφάνειας, χρηστής διαχείρισης, αξιοκρατίας.

Η «Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών – Νέα Σμύρνη Πόλη Πρότυπο» ανταποκρίνεται στις ανάγκες της νέας εποχής που απαιτούν μεταρρυθμιστικές προσπάθειες και αλλαγή μοντέλου διοίκησης. Αντιπροσωπεύει μία υφιστάμενη κοινωνική δυναμική.

Είναι τουλάχιστον λυπηρό να επιχειρείται η απαξίωση αυτής της διαπαραταξιακής πρωτοβουλίας επειδή, ιστορικά, είναι ανύπαρκτη η κουλτούρα συνεννόησης και διαλόγου σε επίπεδο προεκλογικής συνεργασίας. Όπως λυπηρό είναι να αποδίδεται στο καινοτόμο, για τα τοπικά δεδομένα, εγχείρημα καιροσκοπική διάθεση και προσέγγιση.

Ουδέποτε αναζήτησα, ούτε και τώρα αναζητώ, από τη θέση της Δημοτικής Συμβούλου επαγγελματική ταυτότητα, κοινωνική καταξίωση και ηθικά ερείσματα. Αυτά τα έχω. Και είναι ΙΣΧΥΡΑ! Και αυτό το γνωρίζουν όχι μόνο όσοι με έχουν περιβάλλει με την εμπιστοσύνη τους από το 2006 και εντεύθεν, αλλά ολόκληρη η τοπική κοινωνία.

Διεκδικώ εκ νέου την ψήφο σας με καθαρή συνείδηση. Στεκόμενη κριτικά απέναντι στο παρελθόν, το παρόν και τις προοπτικές του μέλλοντος θα συνεχίσω να προσεγγίζω τα δημοτικά δρώμενα με όπλα τη νομική κατάρτιση, την κοινή λογική και πρωτίστως την αγάπη για την πόλη μας.

Η ιστοσελίδα της Δήμητρας Νάνου, Δημοτική Σύμβουλος Νέας Σμύρνης και υποψήφια βουλευτής Β’ Αθηνών.

Δήμητρα Νάνου – Δικηγόρος, D.E.A. – D.E.S.