1. Ενημέρωση γονέων από ορθοδοντικό για μέτρα σωστής στοματικής υγιεινής και πρόληψης που πρέπει να ακολουθούν τα παιδιά. 

2. Μάθημα κολύμβησης βρεφών (ηλικίας 1,5 έως 3 ετών) διάρκειας 30 λεπτών κατόπιν πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Tο μάθημα θα γίνεται στην μικρή πισίνα του κολυμβητηρίου. Το παιδί θα συνοδεύεται από γονέα και ο δάσκαλος κολύμβησης θα καθοδηγεί. 

Οφέλη:
Προσαρμογή στο υγρό στοιχείο (γρήγορη εξοικείωση γιατί θα θυμίζει την «μητρική κοιλιά»).

Ισχυροποίηση του δεσμού γονέα – παιδιού (δεδομένου ότι το παιδί θα εκπαιδεύεται στα χέρια της μητέρας ή του πατέρα).

Κοινωνικοποίηση παιδιών. Συνδυασμός του ευχάριστου περιβάλλοντος (πισίνα) με το παιχνίδι. Άρα, διασκεδαστική και απολαυστική εμπειρία με σκοπό τη σωματική και πνευματική ανάπτυξη των παιδιών αλλά και το να γίνουν μελλοντικά καλοί ενήλικες κολυμβητές.

Οι γονείς μαθαίνουν για την ασφάλεια και την εκπαίδευση στο νερό.

Προτεινόμενοι μήνες: Μάιος – Ιούνιος (όχι ιώσεις, όχι κρυολογήματα, καλή θερμοκρασία περιβάλλοντος).

Maximum αριθμός βρεφών 10-12 (κατόπιν καθοδήγησης του δασκάλου κολύμβησης).

Αρχικώς το πρόγραμμα μπορεί να εφαρμοσθεί στα βρέφη πιλοτικά και ακολούθως, να επεκταθεί στα νήπια, για τα οποία η διάρκεια του μαθήματος θα κυμαίνεται μεταξύ 30-40 λεπτών. Σε κάθε περίπτωση, η πρόσκληση συμμετοχής μπορεί να αφορά συνολικά βρέφη και νήπια εξ αρχής. 

Σημειωτέον ότι ο Δήμος εφαρμόζει ήδη προγράμματα “babyswimming” και άρα, θα είναι πολλαπλά ωφέλιμο να γίνει ευρύτερα γνωστή η συγκεκριμένη φυσική δραστηριότητα και να ενισχυθούν οι υπάρχουσες δομές.  

3. Συντονισμός και οργάνωση ή έστω υποβολή προτάσεων επισκέψεων των παιδιών σε επιλεγμένα, με κριτήριο την ηλικία, μουσεία ή θέατρα (ενδ. Μέγαρο Μουσικής, Μουσείο Μπενάκη, Μουσείο Ακροπόλεως, παιδικό μουσείο) κατόπιν πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Η μετάβαση θα γίνεται με ευθύνη και συνεννόηση μεταξύ των γονέων.

Οφέλη:
Βιωματική εμπειρία και δημιουργικό παιχνίδι.

Κοινωνικοποίηση και συνύπαρξη «συμμαθητών» σε διαφορετικό, «εξωσχολικό» περιβάλλον.

Ο κεντρικός συντονισμός εξασφαλίζει προνομιακό πακέτο εισιτηρίων και εκτιμάται ότι θα αποτελεί κίνητρο για τους γονείς. 

4. Πρόταση 7ημερης εκδρομής ΚΑΠΗ στην Πάτμο. Νησί που συνδυάζει την ιερότητα με την παράδοση και που αποτελεί επιθυμητό – ελκυστικό προορισμό και για μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους.  

5. Συγκρότηση ομάδων επίσκεψης των μελών Δ.Σ. του ν.π.δ.δ. στις κοινωνικές δομές σε μηνιαία βάση.

6. Εκκαθάριση καταλόγου μελών των ΚΑΠΗ (ενεργά – μη ενεργά). Είναι εφικτό και αν ναι, σε τι βάθος χρόνου και με ποια μέθοδο (π.χ. κατά το στάδιο της ανανέωσης εγγραφής); Πιθανές οι περιπτώσεις εγγραφών μη δημοτών; Τρόπος αντιμετώπισης και ενιαίος χειρισμός.

Η Αντιπρόεδρος
Δήμητρα Νάνου