Σήμερα είχα τη χαρά να παραστώ στην τελετή Αγιασμού για τη έναρξη της σχολικής χρονιάς σε σχολεία της Νέας Σμύρνης, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γ. Πατούλη.

Με την ευκαιρία αυτή, αναφέρθηκα στις πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει και οι οποίες αποτυπώνουν τη βαρύτητα που αποδίδουμε στις υποδομές παιδείας, τις ποιοτικές συνθήκες διδασκαλίας, την ασφάλεια μαθητών και διδασκόντων, τις ίσες ευκαιρίες για όλους. Ειδικότερα, στην αναβάθμιση των σχολικών μονάδων της Αττικής, τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού και την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, πεδία στα οποία η Αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού συνεργάζεται και πρέπει να συνεργάζεται.

Συνεχίζουμε να μεριμνούμε για την ασφαλή καθημερινή μετακίνηση χιλιάδων μαθητών σε όλη την Αττική, δρομολογήσαμε πιλοτικό πρόγραμμα ρομποτικής για 100 δημοτικά σχολεία, θεσμοθετήσαμε τα βραβεία «Μίκης Θεοδωράκης» για τους αριστεύσαντες μαθητές μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων.

Μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2021-2027 προβλέπεται να χρηματοδοτηθούν δράσεις για σχετικά έργα και μελέτες άνω των 120 εκ. ευρώ.

Καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά. Με την ευχή να γεμίσει με στόχους και φιλοδοξίες και να χτιστεί με δυνατές σχέσεις μεταξύ των μαθητών, όπως και με τους δασκάλους τους.