Μία ενδιαφέρουσα ημερίδα διοργανώθηκε στις 20.12.2020 από τον παγκόσμιο οργανισμό στήριξης της επιχειρηματικότητας, #EnvolveEntrepreneurship, και τον #ΔήμοΝέαςΣμύρνης με τη συμμετοχή καθηγητών και μαθητών της 2βάθμιας εκπαίδευσης, ενόψει του επικείμενου #1ουΠανελλήνιουΜαθητικούΔιαγωνισμούΕπιχειρηματικότηταςΝέων. Στόχος του διαγωνισμού είναι να έλθουν οι μαθητές σε επαφή με την έννοια της επιχειρηματικότητας, θέτοντας ως κεντρικούς άξονες των “ιδεών” τους την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη.

Η #Περιφέρεια_Αττικής “αγκάλιασε” από την πρώτη στιγμή τον διαγωνισμό και ενθάρρυνε το εγχείρημα για την υγιή ένταξη της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της αειφορίας στα σχολεία. “Υποστηρίζουμε ένθερμα τέτοιους διαγωνισμούς και ημερίδες που ενισχύουν την εξωστρέφεια του σχολείου και ενθαρρύνουν μαθητές και μαθήτριες να καλλιεργήσουν τα «soft skills» που θα τους ακολουθούν σε όλη τους τη ζωή. Θέλουμε να «επενδύσουν» στην εικόνα τους μέσα από την ομαδικότητα, τη συνεργασία και την επικοινωνία, το επιχειρηματικό πνεύμα, την οργάνωση και την καινοτομία, την κριτική σκέψη, την ενσυναίσθηση, τη σωστή διαχείριση του χρόνου. Θα παρακολουθούμε από κοντά τέτοιες πρωτοβουλίες που ανοίγουν δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ της εκπαίδευσης, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της καινοτόμου επιχειρηματικότητας και είναι ψηλά στις προτεραιότητες του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. #GiorgosPatoulis”.

Ο #ΔήμοςΝέαςΣμύρνης ήταν από τους πρώτους που θέλησαν να επικοινωνήσουν τον διαγωνισμό στους εκπαιδευτικούς της πόλης, διά του καθ’ ύλην αρμόδιου Αντιδημάρχου Επιχειρηματικότητας, #ΚωνσταντίνοςΚωνσταντινίδης.

Ο μαθητικός διαγωνισμός, που είναι εγκεκριμένος από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας – Θράκης), της #Περιφέρεια_Αττικής, του #ΔήμουΑθηναίων, του #ΔήμουΝέαςΣμύρνης, του #ΔήμουΒάρηςΒούλαςΒουλιαγμένης, του Δήμου Βέροιας, του Δήμου Νεάπολης – Συκεών και του Δήμου Ορεστιάδας.
Πληροφορίες για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο https://envolveglobal.org/el/education/school_contest/

#neaarxiattiki #GiorgosPatoulis
#DimitraNanou #stanotia
#ΔήμοςΝέαςΣμύρνης
#EnvolveEntrepreneurship
#1οςΠανελλήνιοςΜαθητικόςΔιαγωνισμόςΕπιχειρηματικότηταςΝέων