Η Περιφέρεια Αττικής ενεπλάκη αμέσως, με προσωπική παρέμβαση και του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργου Πατούλη, στην διαδικασία αφ’ ης στιγμής τέθηκε υπόψη μας το ζήτημα της περισυλλογής, ασφαλούς απομάκρυνσης και μεταφοράς των ζώων που διαβιούν στον Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού – Αγίου Κοσμά, πριν από την έναρξη των εργασιών. Παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς την διαδικασία με δεδομένη και εκπεφρασμένη τη συλλογική ευαισθησία των Σώματος για την προστασία των δικαιωμάτων των ζώων.

Σήμερα περισυνελέγησαν 15 χελώνες και 2 σκαντζόχοιροι από τον σύλλογο προστασίας και περίθαλψης άγριας ζωής «ANIMA», ο οποίος θα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την «Ελληνικό Α.Ε.» για άμεση παρέμβαση σε όλα τα στάδια των εργασιών και με τη δέσμευση τα ζώα που περισυλλέγονται να επανεντάσσονται στο φυσικό περιβάλλον της Αττικής.

Όσον αφορά στα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, υπάρχει πλάνο περισυλλογής και μεταφοράς (που θα περιλαμβάνει επίσης τη στείρωση, την αποπαρασίτωση και το τσιπάρισμα) εκ μέρους του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, με προσωπική επιμέλεια της Αντιδημάρχου Οικολογίας, Κλιματικής Αλλαγής και Ζωοφιλίας, κ. Ειρήνης Στελλάκη, σε συνεργασία πάντα με την Φιλοζωική Παρέμβαση Ελληνικού – Αργυρούπολης (και το δίκτυο εθελοντών της), και φυσικά με την «Ελληνικό ΑΕ».