Παράλληλα προς τη διανομή υγειονομικού υλικού σε επιχειρήσεις των Δήμων της Αττικής, εξελίσσεται από το #Επαγγελματικό_Επιμελητήριο_Αθηνών η πιο αυθόρμητη δημοσκόπηση που αποφέρει άμεσα ευρήματα. Οι άνθρωποι της αγοράς εκφράζουν την αγωνία και τον προβληματισμό τους μετά την άρση του lockdown και την επαναφορά στην κανονικότητα. Περιφέρεια, Δήμοι και θεσμικοί φορείς αναπτύσσουν συνέργειες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας.
Στο επίκεντρο των πολιτικών της #Περιφέρεια_Αττικής και προσωπικά του Περιφερειάρχη κ. #GiorgosPatoulis, είναι η ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, η στήριξη της τοπικής απασχόλησης, η προσαρμογή επιχειρήσεων και εργαζομένων στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας της πανδημίας.
Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε εντάσσονται και οι πρωτοβουλίες του Περιφερειάρχη Αττικής
(α) για διάθεση ποσού 8 εκ. ευρώ με σκοπό την αναβάθμιση των δεξιοτήτων τουλάχιστον 6.000 εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, μέσω συγκεκριμένης Δράσης του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 που θα έχει ως δικαιούχους τα 6 Επιμελητήρια της Περιφέρειας Αττικής,
(β) για μεταφορά πρόσθετων πιστώσεων ποσού 25 εκατ. ευρώ από το ΠΕΠ Αττικής 2014 – 2020 προς την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα για την ενίσχυση του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙ.
Πρόκειται να ακολουθήσουν και άλλες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.