Με αφορμή τον 7ο Γύρο Νέας Σμύρνης που συνδιοργανώνεται στις 15 Μαϊου από το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου και τον ΣΑΦΑΝΣ, σας παροτρύνω να απολαύσετε τον αγώνα δρόμου περιμετρικά της πόλης μας και γενικότερα, να συμμετέχετε ενεργά στα προγράμματα μαζικού αθλητισμού.

Ο νέος τρόπος ζωής που μας «επιβάλλει» η σύγχρονη τεχνολογία καθιστά αναγκαία μία νέα (διαφορετική) Αθλητική Φιλοσοφία. Πολλώ δε μάλλον όταν αυτός ο νέος, σύγχρονος, τρόπος ζωής συνδέεται αιτιωδώς με την έξαρση της παχυσαρκίας, την αύξηση των καρδιαγγειακών παθήσεων και την έλλειψη υγιούς ψυχαγωγίας.

Στη συνείδησή μου ο μαζικός αθλητισμός έχει ιδιάζουσα σημασία. Πρέπει κατά τη γνώμη μου να γίνει το «μικρόβιο» που θα καθορίζει τον τρόπο ζωής όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτως ηλικίας. Και αυτό, επειδή μέσα από τη διαδικασία του μαζικού αθλητισμού ο ασκούμενος βελτιώνει τη σωματική του υγεία, διαφοροποιεί την ψυχική του υγεία, ανακαλύπτει μία άλλη, καλύτερη, δημιουργική ψυχαγωγία.

Όπως είπε ο Pierre de Coubertin «Ο αθλητισμός δεν αποτελεί μία πολυτελή ενασχόληση για τους λίγους, ούτε είναι το μυϊκό αντιστάθμισμα στην πνευματική εργασία. Σε κάθε άνδρα, γυναίκα ή παιδί προσφέρει μία ευκαιρία για ατομική βελτίωση ανεξάρτητα από το επάγγελμα και την κοινωνική του θέση. Ο αθλητισμός ανήκει σε όλους στον ίδιο βαθμό, στην ίδια ένταση και τίποτα δεν μπορεί να τον αντικαταστήσει».

Φίλες και Φίλοι,

Ο αθλητισμός αποτελεί δικαίωμα του κάθε ανθρώπου, ειδικά στις μέρες μας που ο «άθλος» για τους περισσότερους δεν αποτελεί επίτευγμα ατομικό ή συλλογικό, αλλά είναι μάλλον ιδεολόγημα. Σας προτρέπω λοιπόν να αναλογιστείτε και γιατί όχι, να οραματιστείτε το σύνθημα ΑΘΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Εντάξτε τον μαζικό αθλητισμό στη ζωή σας και, γιατί όχι, κάντε τον τμήμα της καθημερινότητάς σας. Είμαι και εγώ κοινωνός αυτής της προσπάθειας!

Επειδή, τέλος, τα πέντε χρόνια που ασχολούμαι με τα κοινά του Δήμου μας έχω αντιληφθεί την πολύτιμη και ανιδιοτελή προσφορά των εθελοντών, νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω δημοσίως όλους όσοι συνδράμουν καθοριστικά στην ομαλή και επιτυχή διεξαγωγή των προγραμμάτων που προβάλλουν τον μαζικό αθλητισμό και αναδεικνύουν τις πρωτοβουλίες του Δήμου και των αρμόδιων σωματείων – φορέων της πόλης μας.