Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 7.5.2008 έθεσα το θέμα της εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την πλευρά του Δήμου μας για τη συμμετοχή παιδιών ηλικίας 12-15 ετών στους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες που θα ξεκινήσουν στις 24.6.2009 στην Αθήνα (διάρκειας 24-27.6.2009). Σκοπός μου ήταν να εξετάσουμε από νωρίς, και μάλιστα 1 χρόνο πριν από τη διεξαγωγή των Αγώνων, το αν πληρούμε τις προϋποθέσεις συμμετοχής στους Αγώνες κατά πρώτο λόγο και να υπάρξει συντονισμός μεταξύ Δήμου και αθλητικών συλλόγων και σχολείων  κατά δεύτερο λόγο, προκειμένου να υποκινήσουμε τη συμμετοχή των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών σε αγωνιστικές δραστηριότητες. Οι Διεθνείς Παιδικοί Αγώνες περιλαμβάνουν 7 αθλήματα συνολικά, στίβου και ομαδικά.
Στους φετινούς θα συμμετέχουν 10 πόλεις της Ελλάδας και 84 πόλεις από τον υπόλοιπο κόσμο. Το θέμα έθιξα ακολούθως και στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΟΝΑ στις 23.7.2008 (Σχέδιο Δράσης ΟΝΑ 2007-2010 για τις ανάγκες του Επιχειρησιακού Σχεδίου του Δήμου Ν. Σμύρνης). Η πρότασή μου δεν υιοθετήθηκε και τα επιχειρήματα που ακούστηκαν ήταν ότι δεν διαθέτουμε αθλητές τέτοιου επιπέδου, τέτοιων επιδόσεων για να συμμετέχουν στους Αγώνες, καθώς και ότι η εκγύμναση όπως ασκείται στα ελληνικά σχολεία δεν είναι συγκρίσιμη αυτής των ευρωπαϊκών και αμερικανικών σχολείων.

Όπως πληροφορήθηκα, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα δηλαδή 1 εβδομάδα προτού ξεκινήσουν οι Αγώνες επιδιώχθηκε επικοινωνία από πλευράς Ο.Ν.Α. προκειμένου να συμμετάσχει μία πολύ καλή αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής που αγωνίζεται στον Πανιώνιο. Η συμμετοχή της αθλήτριας εκ των πραγμάτων δεν κατέστη δυνατή, αφού είχε ήδη «κλειδώσει» η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος και υποβολής συμμετοχών. Όπως όλοι οι Αγώνες, έτσι και αυτοί διεξάγονται βάσει συγκεκριμένων Κανονισμών εγκεκριμένων από την εκάστοτε Επιτροπή Διεξαγωγής τους.

Προσωπικά, με λυπεί που εκ προοιμίου απορρίφθηκε μία πρόταση, η οποία στέρησε τη δυνατότητα συμμετοχής παιδιών σε μία γιορτή του αθλητισμού κατ’ ουσίαν. Για μένα, έχει μεγάλη αξία και σημασία η «συμμετοχή», ειδικά όταν πρόκειται για παιδιά, και όχι το αν θα αποσπασθεί διάκριση.

Δεν παραγνωρίζω τη δράση και συμβολή του Ο.Ν.Α. σε θέματα αθλητισμού, στο Διοικητικό Συμβούλιο του οποίου τυγχάνει να είμαι μέλος. Και έργο παράγεται και αυτό έχει ευρεία απήχηση και αναγνώριση. Πλην όμως, μού ήταν αδύνατο να κρύψω την πικρία μου για όσα περιέγραψα.