1. Σε συμμόρφωση με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα και στα πλαίσια βελτιστοποίησης των δράσεων καθαριότητας και ανακύκλωσης, ας ληφθεί μέριμνα ώστε να τοποθετηθούν κάδοι ανακύκλωσης στις οδούς Ιωνίας και Βιζυηνού, όπου είναι εγκατεστημένες μία επιχείρηση ηλεκτρικών ειδών, μία πιτσαρία και ένα γυμναστήριο που έχουν μεγάλα αποθέματα ανακυκλώσιμων υλικών χαρτικών και υαλικών. Δεν υπάρχει κανένας κάδος σήμερα.

2. Προς το σκοπό βελτίωσης των κυκλοφοριακών συνθηκών, να εξετασθεί η σκοπιμότητα να τοποθετηθούν κολωνάκια σε μήκος 30μ. περίπου από το φωτεινό σηματοδότη στη διασταύρωση Κράτητος και Ελευθ. Βενιζέλου, ώστε να αποτραπεί η στάθμευση δεξιά και αριστερά της Κράτητος και να επιτραπεί η κίνηση των οχημάτων επιβατικών και λεωφορείων σε δύο λωρίδες κυκλοφορίας (ανάλογη ρύθμιση έχει γίνει και επί της Εφέσου).

3. Στα πλαίσια συντήρησης του υφιστάμενου πρασίνου, ας ληφθεί μέριμνα ώστε να καθαριστούν οι νησίδες (α) στη διασταύρωση των οδών Αφροδίτης και Κυζίκου και (β) στην Αντωνιάδου δηλαδή στην προέκταση της Αγ. Πολυκάρπου προς την Κράτητος.

4. Στα πλαίσια ενίσχυσης της πολιτικής σε θέματα νεολαίας και αθλητισμού, προτείνω να ξεκινήσει η προετοιμασία και ενημέρωση από το Δήμο Ν. Σμύρνης για τη συμμετοχή αθλητών στους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στην Αθήνα το 2009 και έπειτα στους Special Olympics του 2011.