Η #Περιφέρεια_Αττικής συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα τους μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, μέσα από την ενίσχυση των προσλήψεων Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού σε δομές εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της δράσης «Εξειδικευμένη Εκπαιδευτική υποστήριξη για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες».
Πρόκειται για δράση ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική» 2014-2020 με τ η χρηματοδότησή της να υπερβαίνει μέχρι σήμερα τα 13,5 εκ. ευρώ. Περισσότεροι από 1.200 μαθητές έχουν λάβει την κατάλληλη εκπαιδευτική υποστήριξη και περισσότερες από 1.000 σχολικές μονάδες της Αττικής επωφελήθηκαν από την εν λόγω δράση.
Στο πλαίσιο της απρόσκοπτης χρηματοδότησης και υλοποίησης της πράξης, ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. #GiorgosPatoulis, υπέγραψε τη σχετική εντολή εκταμίευσης ποσού 1,3 εκ. ευρώ προς την Επιτελική Δομή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Μέριμνα μας είναι να “φωτίσουμε” τη ζωή αυτών των παιδιών, δίδοντας έμφαση στα “όρια” και τις δεξιότητές τους.
Αποτελεί προσωπική δέσμευση του Περιφερειάρχη Αττικής «μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις, με ίσες ευκαιρίες για όλους και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε»
#neaarxiattiki #GiorgosPatoulis
#DimitraNanou #stanotia
http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=38342:i-perifereia-attikis-synexizei-na-stirizei-tous-mathites-me-anapiria-kai-eidikes-ekpaideftikes-anagkes-me-proslipseis-eidikoy-prosopikoy-meso-tou-pep-attikis-2014-2020&catid=3&Itemid=709