Τολμηρές και αποφασιστικές μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες προανήγγειλε ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. #Μάκης_Βορίδης, στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. #GiorgosPatoulis, με τη συμμετοχή και των Δημάρχων της Αττικής. Η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα θεματολογία εμπεριείχε:
? Την τροποποίηση του εκλογικού νόμου (στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν κυρίως οι «αρρυθμίες» στην λειτουργία των Συμβουλίων των ΟΤΑ και η αποκατάσταση της κυβερνησιμότητας αυτών, μέσα από την κατάργηση της απλής αναλογικής, η οποία (κυβερνησιμότητα) θα κάνει τη ζωή των πολιτών καλύτερη).
? Την προετοιμασία για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση (αποσαφήνιση ορίων και αρμοδιοτήτων μεταξύ του κεντρικού κράτους, των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, των Περιφερειών και των Δήμων).
? Την αποκατάσταση των θεσμικών και συστημικών δυσλειτουργιών στο σύστημα κινητικότητας (μέσα από τη θεσμοθέτηση ενδ. μηχανισμού αξιολόγησης των θέσεων που ανοίγουν ή/και θέσπισης κριτηρίων αξιολόγησης των αναγκών των φορέων).
? Τη θέσπιση κριτηρίων για την υποβολή προτάσεων στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», λαμβανομένων υπόψη και των τρεχουσών οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών.
? Την υλοποίηση ειδικού συστήματος εσωτερικού ελέγχου (για τη θωράκιση των εσωτερικών μηχανισμών).
? Τον τρόπο λειτουργίας των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.
#neaarxiattiki #GiorgosPatoulis
#DimitraNanou #stanotia