Σήμερα 2ος σταθμός της προληπτικής δράσης μας, οι άστεγοι που βρίσκουν “θαλπωρή” στον #ΔήμοΜοσχάτουΤαύρου. Έτσι στα κτίρια που στεγάζονται οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου βρέθηκε το εξειδικευμένο δυναμικό των Κινητών Ομάδων Επίσκεψης στο Σπίτι (ΚΟΕΣ) της #Περιφέρεια_Αττικής και του #ΙατρικούΣυλλόγουΑθηνών, που τελεί υπό το συντονισμό του επικεφαλής του Κέντρου Επιχειρήσεων της #Περιφέρεια_Αττικής και του #ΙατρικούΣυλλόγουΑθηνών, Δρ. #ΠάνουΕυσταθίου. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 52 rapid tests σε αστέγους και οικονομικά αδύναμους συνανθρώπους μας.
Στόχος μας η πρόληψη και η θωράκιση της υγείας σε τοπικό επίπεδο, με την μέριμνα για τους αστέγους να αποτελεί επίσης σημαντικό στοιχείο στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Όπως έχει δηλώσει ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. #GiorgosPatoulis, με την μέθοδο των rapid tests συνδράμουμε την εθνική προσπάθεια για την επιτάχυνση των ιχνηλατήσεων και την ανακοπή της αλυσίδας μεταδοτικότητας του ιού, δίδοντας έμφαση στις Διοικητικές Δομές της #Περιφέρεια_Αττικής, σε Κοινωνικές Δομές, ΜΦΗ και ευπαθείς ομάδες, ειδικά τώρα που καταγράφηκε σημαντικά αυξημένο το ιικό φορτίο στην Αττική.
Το παρών έδωσαν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, κ. #ΒασιλικήΚαραβία, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής της #Περιφερειακή_Ενότητα_Νοτίου_Τομέα_Αθηνών, κ. #ΝίκοςΣοφός, η ιατρός από την ίδια Διεύθυνση, κ. #ΑργυρούλαΑργύρη, οι κοινωνικές λειτουργοί του Δήμου, κ.κ. Παπαγεωργίου και Γαβαλά.
#neaarxiattiki #GiorgosPatoulis
#DimitraNanou #stanotia #Περιφερειακή_Ενότητα_Νοτίου_Τομέα_Αθηνών
#ΚΟΕΣ #ΙΣΑ