Παραδίδεται αύριο Τετάρτη, 20.1.2021, στο επιβατικό κοινό το τμήμα της γραμμής του ΤΡΑΜ από την Αγία Σκέπη έως τον κόμβο του ΣΕΦ, το οποίο ανακατασκευάστηκε πλήρως με χρηματοδότηση της #ΠεριφέρειαΑττικής.
Η νέα σύγχρονη γραμμή βρίσκεται σε χαμηλότερη υψομετρικά θέση για την καλύτερη αντιπλημμυρική προστασία του Μοσχάτου και της Καλλιθέας. Αυτό επιτεύχθηκε με την κατασκευή υπόγειας διάβασης, με την οποία ελευθερώνονται δύο επιπλέον λωρίδες κυκλοφορίας στην παλιά παραλιακή Εθν. Μακαρίου.
Για την ανακατασκευή της γραμμής χρησιμοποιήθηκε το σύγχρονο σύστημα επιδομής RhedaCity που αφενός εξασφαλίζει μεγάλη ελαστικότητα για μείωση του θορύβου και απορρόφηση κραδασμών, αφετέρου επιτρέπει την μελλοντική αποσυναρμολόγηση – συναρμολόγηση της τροχιάς σε σύντομους χρόνους.
Η αναβάθμιση του δικτύου των ΜΜΜ βελτιώνει τις κυκλοφοριακές συνθήκες, συμβάλλοντας στην “δημιουργία” λειτουργικών, ανθεκτικών, βιώσιμων πόλεων.
#neaarxiattiki #GiorgosPatoulis
#Περιφερειακή_Ενότητα_Νοτίου_Τομέα_Αθηνών
#DimitraNanou #stanotia
http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=38225:paradidetai-ayrio-tetarti-20-ianouariou-sto-koino-to-tmima-tis-grammis-tou-tram-apo-tin-agia-skepi-eos-ton-komvo-tou-sef-to-opoio-anaskevastike-pliros-me-xrimatodotisi-tis-perifereias-attikis&catid=3&Itemid=709