Στις 12.10.2020 πραγματοποιήθηκε, μέσω τηλεδιάσκεψης, στην #Περιφερειακή_Ενότητα_Νοτίου_Τομέα_Αθηνών η 5η συνάντηση εργασίας για την πρόληψη και τον προσυμπτωματικό έλεγχο, με αντικείμενο:
•Το κέντρο αναφοράς #Covid19 που λειτουργεί στο Κέντρο Υγείας Καλλιθέας και τη σύνταξη πρωτοκόλλου για την παραπομπή σε αυτό ύποπτων κρουσμάτων.
• Την ανάγκη για ψυχολογική στήριξη των ηλικιωμένων, με τη συμμετοχή τους σε συνεδρίες με ψυχολόγους, όσο χρονικό διάστημα τα ΚΑΠΗ είναι κλειστά.
• Τις δράσεις και την προετοιμασία των Δήμων σε θέματα πρόληψης κατά του #Covid19 και άλλων σοβαρών ασθενειών.
• Την ανάγκη συμπλήρωσης της προτυποποιημένης φόρμας με τις δράσεις των Δήμων στον τομέα της πρόληψης και του προσυμπτωματικού ελέγχου, για την καλύτερη παρακολούθηση εφαρμογής του σχετικού προγράμματος.
• Την αξιοποίηση του AtticaTV για την ενημέρωση των πολιτών για τις δράσεις και τα προγράμματα πρόληψης που υλοποιούνται από τους Δήμους.
• Την αναζήτηση παρόχων υγείας για την εφαρμογή του προγράμματος πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου, καθώς και την εξειδίκευση του τρόπου επικοινωνίας με τους πολίτες για την εγγραφή τους στο λογισμικό των ΚΕΠ Υγείας ή των Κέντρων Κοινότητας.
Η τηλεδιάσκεψη, στην οποία παρενέβη ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. #GiorgosPatoulis, οργανώθηκε από τον Προϊστάμενο της #ΔιεύθυνσηςΔημόσιαςΥγείαςκαιΚοινωνικήςΜέριμνας, κ. Νίκο Σοφό, ενώ την παρουσίαση έκανε ο Υπεύθυνος Προγραμμάτων του #ΕλληνικούΔικτύουΥγιώνΠόλεων και επιστημονικός συνεργάτης του Περιφερειάρχη, κ. Σωτήρης Παπασπυρόπουλος.
#neaarxiattiki #GiorgosPatoulis
#Περιφερειακή_Ενότητα_Νοτίου_Τομέα_Αθηνών
#DimitraNanou #stanotia
https://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=37097:pragmatopoiithike-stis-12-10-2020-i-5i-synantisi-ergasias-stin-p-e-notiou-tomea-athinon-me-antikeimeno-ton-sxediasmo-tis-perifereias-attikis-gia-tin-dimosia-ygeia-me-emfasi-stin-prolipsi-kai-ton-prosymptomatiko-elegxo&catid=250&Itemid=248