“Η #Περιφέρεια_Αττικής και προσωπικά ο Περιφερειάρχης, #GiorgosPatoulis, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πανδημίας στην πρώτη γραμμή, υλοποιώντας μια σειρά από δράσεις και πρωτοβουλίες που σχεδιάσθηκαν εξ υπαρχής αφού κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε έκτακτες και πρωτόγνωρες συνθήκες.
Δεν ήταν όμως μόνον η ταχύτητα των ενεργειών εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής και η ετοιμότητα των υπηρεσιών που φρόντισαν να κρατήσουν «όρθια» την καθημερινότητα των πολιτών.
Όλες οι ενέργειες είχαν ορατά και μετρήσιμα αποτελέσματα από τις πρώτες ημέρες στους πολίτες.
Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον συνάνθρωπο προσαρμοστήκαμε στις δύσκολες συνθήκες αποδεικνύοντας ότι η #Περιφέρεια_Αττικής «υπάρχει» και λειτουργεί, ενώ κατάφερε να ψηφιοποιήσει πολύ γρήγορα μεγάλο κομμάτι των «διαδικασιών», συμπαρασύροντας την ψηφιακή κουλτούρα και των πολιτών.
Οι δοκιμασμένες πλέον καλές πρακτικές του πρώτου κύματος δεν μπορεί παρά να αποτελούν χρήσιμο οδηγό και εργαλείο για το μέλλον.
Η #Περιφέρεια_Αττικής συνέδραμε και συνεχίζει να συνδράμει εμπράκτως την εθνική προσπάθεια στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης γιατί μπορεί και φθάνει, σε συνεργασία με τους Δήμους, κοντά στον πολίτη εκεί που το κράτος δεν μπορεί ή δεν μπορεί εύκολα ή γρήγορα. Και μέσα σε αυτό το κράτος όλοι οι πολίτες μαζί και ο καθένας μόνος του μετρά το δικό του «αποτύπωμα”.
(*Σημεία από την παρέμβασή μου στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 11.11.2020)
#neaarxiattiki #GiorgosPatoulis
#DimitraNanou #stanotia
Περισσότερες πληροφορίες για τον οδικό χάρτη των ενεργειών για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19 βλ. ενδεικτικά https://bit.ly/36ufu9b και https://bit.ly/3fS7W2S